El cinema és, indubtablement, una eina magnífica per promoure canvis socials en el nostre entorn inmediat. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Terrassa, volem promoure la conscienciació i la sensibilització a través d’aquest potent mitjà que alhora ens permet gaudir i incorporar noves mirades i formes d’estar al món. Totes les projeccions van acompanyades d’un col·loqui, posterior a la pel·lícula, conduit per una persona experta en el tema, o protagonista dels fets que s’hi expliquen.

Programa del Cinefòrum per la Igualtat 2018

El Cinefòrum per la Igualtat, que aquest 2018 arriba a la seva 14a edició, ens proposa un any més un conjunt de pel·lícules de ficció i documentals fetes per i per a dones, que plantegen arguments, personatges i qüestions relacionades amb la diversitat social i els diferents models de masculinitat i feminitat. El cinema esdevé així una eina que fa visibles les situacions de desigualtat i violència que avui dia encara persisteixen al món i ens porta a pensar i dialogar a la recerca de valors i formes de societat més igualitàries, més lliures i més respectuoses.

En l’edició d’enguany, a més, ens enriquim amb la col·laboració de diferents serveis de l’Ajuntament de Terrassa, com ara Cultura, LGTBIQ, Ciutadania, Universitats, Salut i Comunitat, i l’Oficina de Capacitats Diverses. Amb aquestes aportacions, volem donar una mirada transversal de gènere als diferents àmbits de la vida, reflectits a cada pel·lícula.

També compartirem una de les sessions, “Amy”, amb la programació del 37è Festival de Jazz de Terrassa.

Us convidem, doncs, a gaudir de totes les pel•lícules programades i a acompanyar-nos en el debat posterior, que serà dinamitzat per persones expertes en les diferents temàtiques